Hvorfor blive bikefittet

Sidder du godt på cyklen, så kører du også bedre. Det gælder uanset, om du er eliterytter, motionist eller hverdagspendler.

Du skal overveje at få foretaget et bikefit, hvis du kan svare ja på et af de nedenstående spørgsmål:

Kunne du tænke dig at køre uden skader?
Når du cykler repeterer du de samme bevægelser.  På en time, med ca. 90 omdrejninger pr minut, har du ca. 5.400 omdrejninger pr. ben.  Sidder du lidt skævt på sadlen, foretager du et vrid med knæet 5.400 gange i timen, og det kan medføre en skade. Et bikefit hos Fitbike handler i særdeleshed om at gøre dig skadesfri.  Har du allerede en skade, er bikefit en vigtig medspiller i din behandling, eventuelt sammen med et besøg hos en fysioterapeut eller en osteopat.

Kunne du tænke dig at køre uden gener eller smerter?
Gener eller smerter fra lænd, knæ, hænder, fødder eller nakke fratager dig muligheden for at træne meget og cykle langt.  I bikefittet sørger vi for, at din position på cyklen er indstillet til lige netop at tilpasse sig din kropsbygning, din fleksibilitet og dit fysiske niveau. Det er ”ægteskabet” mellem dig og din cykel.

Kunne du tænke dig at køre hurtigere og længere?
Bikefitting handler også om fart og aerodynamik på cyklen. Korrekte bevægelser på cyklen giver dit tråd en mere effektiv kraftoverførelse. I bikefittet maksimerer jeg din evne til at træde med fuld muskelstyrke.  Ved at udnytte musklerne korrekt i trådet, træder du med flere watt og undgår tidlig træthed i musklerne.

Er du triathlet?
Ofte vil den sammenpressede stilling på cyklen forhindre triathleten i at kunne rette kroppen fuldt op til løbeturen.  Træthed, nakke-skulderømhed og mindre fleksibilitet i lænden er ikke en god cocktail, når man skal løbe. Jeg arbejder en del med triathleter på alle niveauer, og mit mål er ikke kun at gøre dem hurtigere på cyklen, men også hurtigere på løbeturen.   Jeg fokuserer på rytterens overall siddekomfort kombineret med en effektiv udnyttelse af bestemte muskler, så man er maksimalt frisk til løbeturen, når cyklen stilles i T2.

Målet er, at du får en større glæde og lyst til at tilbringe flere timer på cyklen.  Derfor kan alle få glæde af et bikefit, uanset niveau.

 

Bestil et bikefit.  Ring til 20810506 eller skriv til roger@fitbike.dk