Hurtigere på cyklen

Hvordan bliver man hurtigere på cyklen. Det korte svar er at man træner mere. Det lange svar er mere kompliceret end det. Det handler om den optimale cykelposition og om at kunne anvende sine muskler til det fulde. Professionelle rytter træner på mange parameter for at blive hurtigere på cyklen; de styrker deres coremuskler, de træner muskelfleksibilitet, fordi smidige muskler giver et mindre stræk på ledbånd og sener når de presser watt i pedalerne. Jo mindre stræk der er på leddene, jo bedre kan knoglerne i hoften, knæ og ryg bevæge sig uden problemer.  Det giver bedste udnyttelse af ballerne (Gluteus Maximus) for at skubbe låret fremad. Det er med til at gøre dig hurtiger på cyklen.

Jo bedre du er i stand til at bukke dig fremover på cyklen og lukke din hoftevinkel, desto bedre bruges de to store ballemuskler til at generere watt.  Det kræver flere ting. Dine hoftebøjer skal kunne være fleksible nok til at tillade at låret presses op mod brystkassen. Bagsiden af låret og haserne skal ligeledes kunne klar dette stræk og sadlen skal være sat i en position, hvor lårmusklerne kan løfte underbenet -uden at gå død på en lang tur.  Denne metode har jeg bl.a. anvendt i mit samarbejde med Intermarché rytteren Julius Johansen https://www.procyclingstats.com/rider/julius-johansen

Hos Fitbike hjælper jeg dig på flere områder med at køre hurtigere på cyklen. Ud over selve bikefittet, så undervises du i stræk og smidighedsøvelser og i at komme til at bruge de rigtige cykelmuskler mere hensigtsmæssig. Dermed bliver du i stand til at træde mere effektivt og dermed køre længere uden at blive lige så træt som tidligere.

I bikefitting sessionen hos Fitbike vil jeg undersøge hvad din krop kan; jeg vil se på din fleksibilitet, styrke, corestabilitet og led.  Med den viden forsøger vi at sætte din cykel op således at du kommer til at sidde i en position, hvor det rent faktisk er muligt at bruge dine muskler 100% uden at de overstrækkes eller kompensere.  Læs mere om bikefitting og cykelskader her:https://www.fitbike.dk/om-fitbike-undga-cykelskader-pa-cyklen/

Hurtigere på cyklen med en dynamisk position
Power fra Gluterne

Anmeldelse:

Hey Roger.
Jeg skrev godt nok at jeg først ville give dig feedback når jeg havde kørt en 100+tur men efter 2×33 km idag kan jeg godt med absolut sikkerhed sige at det du har gjort og fortalt mig, jeg skal gøre er mere end guld værd.
Alt er blevet super forbedret, min gennemsnitshastighed (på trods af kun 5 timer søvn i nat og en hård arbejdsdag) er steget med omkring 5 km/t og efter lidt “frivillig tvang” er min favoritkørestilling nu med hænderne nede i bøjlerne ?
Det er tydeligt mærkbart at mine muskler arbejder langt mere optimalt end før.
5/5 soleklare stjerner til dig ?
 Vh Thomas Qvistorff

Scroll to Top