Cykelindstilling -Sådan foregår Bikefitting

Hvordan optimeres din cykelindstilling

Hos Fitbike giver min lange uddannelse, mangeårige erfaring og bikefittingmetode dig en korrekt cykelindstilling. Bikefitting hos Fitbike tager mellem 1,5 -2,5 time på en racer eller en mountainbike og op til 3,5 timer på en tricykel.  Den undersøgelse jeg foretager på din krop og indstillingen af din cykel, bliver noteret i din bikefit rapport. Bikefittet foregår altid på din egen cykel så du mærker ændringerne med det samme.  Det er vigtigt at pointere. Der findes mange bikefittingmetoder, der anvender computer og elektroniske målinger på en mekanisk cykeltræner, men den type foregår ikke på din egen cykel undervejs. Mine kunder værdsætter at mærke ændringerne med det samme.

Min bikefitting har 3 trin:

  • Prefit interview: Her spørger jeg ind til din cykelerfaring, din form, din skadeshistorik og dine fremtidige mål.
  • Prefit undersøgelse: I en grundig 21 punkts undersøgelse fokuserer vi på din krop. Vi skal kigge på din siddeknude-bredde, din svanghøjde og din fodstilling, din fleksibilitet og dine knæ. Ligeledes ser vi efter, om du skulle have en benlængdeforskel, en skæv ryg eller en skæv hofte.  Lider du under lændesmerter eller nakke-skuldersmerter i forbindelse med din cykling, vil dette også indgå i undersøgelsen. Viser det sig at du har brug for en fysioterapeut/Osteopat henviser jeg til min samarbejdspartner på https://www.klinik.dk/
  • Bikefittet: Din cykel og dit udstyr tilpasses til dig. Erfaringerne fra Prefit interviewet og Prefit undersøgelsen skal nu anvendes til målinger af den korrekte sadelhøjde og sadelplacering, samt frempindslængde og frempindsvinkel. Allerede under bikefittet vil du mærke de forskelle, den eventuelle nye sadel, sadelhøjde eller frempindslængde har på dit tråd og din komfort.  Til sidst laver jeg en knæ-analyse og efterfølgende justeringer, der sikrer, at du træder mere effektivt og uden fremtidige skader, fx arbejder vi med såler i dine cykelsko eller kiler under forfoden. Undervejs hjælper jeg dig med instrukser om, hvordan det er mest hensigtsmæssigt at sidde for at udnytte dine muskler rigtigt og mindske de stillinger, der gør dig træt i hænderne, skuldrer og lænd.
Billede 08 09 2016 08.45.51 2 cykelindstilling Proffesionel bikefitting Hvad får du ud af et bikefit
Under din cykelindstilling undersøges du for asymetriske stillinger i led og knogler.

Jeg ser bl.a. på følgende:

  • Sadelbredde
  • Sadelhøjde og placering
  • Klampeposition
  • Svangbuens højde for at tilpasse en svangstøttende sål i skoen
  • Frempindslængde, højde og dybde i forhold til dit reach
  • Grebsposition
Billede 08 09 2016 08.51.09 1 cykelindstilling Proffesionel bikefitting Hvad får du ud af et bikefit
I din cykelindstilling justeres klamperne.
Billede 08 09 2016 08.40.22 1 cykelindstilling Proffesionel bikefitting Hvad får du ud af et bikefit
Fodens svanghøjde måles i din cykelindstilling for den korrekte svangtøttesål. Det er med til at stabilisere knæet.

Medbring din cykel, stramtsiddende cykeltøj med korte ben og cykelsko.  Medbring gerne en drikkedunk og eventuel håndklæde.

“Et bikefit er ægteskabet mellem dig og din cykel”

Bestil et bikefit.  Ring til 20810506 eller skriv til roger@fitbike.dk

Scroll to Top